Hoofdrolspelers loverboyzaak kiezen voor Eva Jinek

Foto: AVROHet is Eva Jinek gelukt om voor de uitzending van vanavond enkele van de hoofdrolspelers in de Valkenburgse loverboyzaak te strikken. Het gaat om mr. Arthur Vonken, de advocaat van de vermeende loverboy Armin A., en plaatsvervangend hoofdofficier van Justitie Maastricht George Rasker. Dat heeft de redactie van Jinek laten weten. Haar directe concurrent Humberto Tan besteedt vanavond ook aandacht aan de zaak, maar neemt genoegen met een ervaringsdeskundige.

Tan praat met Monique Allersma, die zelf ervaren heeft hoe het is om onder dwang voor een loverboy te werken. Ze zit aan tafel met Jessica Villerius, die een documentaire over loverboy-slachtoffers maakte.

De loverboyzaak wordt breed uitgemeten in de media. Een 16-jarig meisje heeft tientallen klanten ontvangen op een hotelkamer in in het Limburgse Valkenburg, vermoedelijk onder dwang van de gearresteerde loverboy Armin A. (21).

Volgens advocaat Vonken wilde het meisje echter zélf de prostitutie in. “Ze heeft mijn cliënt gevraagd het te faciliteren. Dat weigerde hij. Toen ze bleef aandringen heeft hij uiteindelijk ingestemd, hij wilde erbij blijven om haar te beschermen.

Jinek begint vanavond om 23.00 uur op NPO 1. RTL Late Night start een half uur eerder op RTL 4.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen