Henkjan Smits doet SBS 6-show niet voor geld

Foto: Nick van OrmondtHenkjan Smits gaat niet voor het geld in de jury van het SBS 6-programma Popster zitten. Dat heeft hij laten weten op 100% NL. Smits riep vier weken geleden nog op dezelfde radiozender dat hij nóóit meer in een tv-jury wil zitten, maar daar is hij nu van terug gekomen. Aan die ommezwaai liggen volgens Smits geen financiële problemen ten grondslag. “Nee, nee. Als ik financiële problemen had gehad, dan was ik dit niet voor vier weken gaan doen. Dat slaat natuurlijk nergens op.

De presentator vindt het vooral een uitdaging. “Ik vind het ook leuk, en dat leer ik ook mensen in het bedrijfsleven, om uit je comfortzone te gaan. Ik word niet gehinderd door enige kennis van poppen maken noch van poppenspelen. Het is totaal iets anders dan een talentenscout zijn in een jury van een talentenjacht. Dit is op zoek gaan naar de ultieme poppenspeler.”

Wel heeft Smits even getwijfeld. “Toen ik gevraagd werd, dacht ik ook: hou eens even op jongens, ik heb het ontzettend naar mijn zin in het leven wat ik nu leid en het werk wat ik nu doe, wat moet ik daar aan toevoegen? Ik ben gewend dat ik in een jury zit op basis van bepaalde expertise.”

Toch werd hij overtuigd. “Toen zeiden ze: ‘Jij kan wel beoordelen of het entertaining is.’ Toen ben ik gaan praten met de makers en die ken ik van vroeger en respecteer ik zeer. Toen dacht ik ineens: jongens, dit is wel heel erg leuk. Dit wordt door inspirerende en ambitieuze mensen gemaakt. Toen dacht ik: waarom zou ik ‘nee’ zeggen?

Je kunt je aan je principes en denkbeelden houden, maar ik werd steeds enthousiaster. Ik ga het gewoon doen, waarom niet? Het leven is kort. Vier weken is snel voorbij. Ik vind het nu al jammer dat het maar vier weken is.”

Smits vormt een jury met twee andere personen. Eén van hen is Georgina Verbaan, de ander van hen is een buitenlander die nog vastgelegd moet worden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen