Gewapende man legt uitzending Achtuurjournaal stil

Foto: NOSHet Achtuurjournaal is vanavond kort na het begin van de uitzending onderbroken en niet meer hervat, omdat een man met een vuurwapen de studio’s van de NOS in Hilversum binnendrong. Dat heeft de omroep vanavond bevestigd. Vlak voor de start van het Achtuurjournaal eiste de man tien minuten zendtijd. Daarbij nam hij een NOS-medewerker in gijzeling. “Direct werd het hele gebouw ontruimd en de politie ingeschakeld. Kort na acht uur werd de man door politie overmeesterd“, meldt de omroep.

De gewapende man kwam niet terecht in de studio van het Achtuurjournaal. Hij werd door een slimme medewerker naar een lege studio geleid.

Onduidelijk is wat de man nu precies wilde. Tegen de man die hij onder schot hield zei hij: “De dingen die gezegd gaan worden, dat zijn wel hele grote wereldzaken.

Hij vervolgde: “Wij zijn zeg maar ingehuurd door inlichtingsdiensten en daar hebben we zaken vernomen die de huidige samenleving in twijfel trekken. En die gaan we nu naar buiten brengen. Wij doen dit ook voor de gewone burger.”

Gearresteerd

Het is niet duidelijk wat hij hiermee bedoelde, want kort daarna werd hij door vier agenten gearresteerd. Geluidsopnames van deze arrestatie zijn integraal uitgezonden op Radio 1. De beelden waren later ook integraal te zien op NPO 1.

Het personeel is het gebouw uitgevlucht en staat buiten. De politie doorzoekt het gebouw. Ook hangen er een of meerdere helikopters boven het Mediapark in Hilversum.

Extra nieuwsbulletins

RTL 4 onderbrak Goede Tijden Slechte Tijden voor een extra uitzending van het RTL Nieuws. Er volgen gedurende de avond meer updates van RTL Nieuws.

Ook SBS 6 onderbreekt de programmering met extra uitzendingen van Hart van Nederland. Om 21.35 uur komt de tv-zender opnieuw met een korte update.

Uitzendingen NPO 1 om 21.05 uur hervat

NPO 1 gaf tot 21.05 uur de melding ‘Even Geduld A.U.B’. Om 21.05 uur begon een geïmproviseerde uitzending met Ron Fresen vanuit Den Haag. Tijdens die uitzending zijn integraal de beelden van de gijzeling en de arrestatie uitgezonden.

De NOS kon wél de hele tijd uitzenden op Radio 1, omdat de radiomakers zijn gevlucht naar het gebouw van Radio 2.

Brief

RTL Nieuws heeft een brief van de indringer gepubliceerd. Een video van de gijzeling en arrestatie is te zien op de website van de NOS.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen