Fons de Poel is ‘Angelpunkt’ in vernieuwd Brandpunt

Fons de Poel is voortaan hét gezicht van Brandpunt, dat vanavond in vernieuwde vorm terugkeert op NPO 2. Dat betekent niet dat hij zijn collega’s Sven Kockelmann, Eva Jinek en Aart Zeeman eruit heeft gewerkt. Dat vertelt de presentator in VARAgids. Iedereen blijft van de partij, alleen is er nu één centrale presentator, aldus De Poel. “We verhuizen van de late zondagavond naar het hart van de dinsdag en dat vraagt om een andere opzet van het programma“, zo vertelt hij.

De Poel is een belangrijk onderdeel van de vernieuwde opzet. “Daarbinnen ben ik het Angelpunkt, zoals de Duitsers dat zo mooi zeggen. Maar Aart, Eva en Sven blijven reportages maken en komen ook als zodanig in beeld.”

De presentator denkt niet dat hij het middelpunt is geworden, omdat hij de oudstgediende is. “Ik heb natuurlijk een heel lange geschiedenis met Brandpunt (sinds 1982, red.), maar mijn hemel, ik mag toch hopen dat het niet alleen met senioriteit te maken heeft!”

Nee, ik denk dat ik herkenbaar ben voor de kijkers. Dat is voor elk programma prettig. Bovendien heb ik een speelse manier van maken.”

Brandpunt begint om 20.25 uur op NPO 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen