Everybody Dance Now gaat Spierfonds steunen

Het RTL 4-programma Everybody Dance Now, dat vrijdagavond weer begint aan de liveshows, gaat een bijzondere samenwerking aan met het Prinses Beatrix Spierfonds. Dat heeft de tv-zender laten weten. De tv-show lanceert de actie DanceOff, waarmee het geld wil inzamelen voor onderzoek naar spierziekten. Jurylid Jan Kooijman is verheugd. “Toen ik in 2013 werd gevraagd om ambassadeur te worden van het Prinses Beatrix Spierfonds, heb ik niet lang nagedacht.”

Zelf heeft Kooijman bijna tien jaar lang gedanst bij het Scapino Ballet. “En weet dus heel goed hoeveel spierkracht het kost om goed te dansen, spierkracht die mensen met een spierziekte juist niet hebben.”

Het verschil tussen beide groepen kan niet groter. “In eerste instantie dacht ik: er is toch geen groter contrast denkbaar dan tussen dansers en mensen met een spierziekte? Maar er zijn ook sterke overeenkomsten.”

Zowel spierpatiënten als dansers gebruiken elke dag hun spieren tot het uiterste. Mensen met een spierziekte voeren alleen een heel andere en veel ongelijkere strijd dan dansers.

Everybody Dance Now is vrijdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen