‘Erland Galjaard krijgt spijt van aanval op BZV’

Foto: EenVandaagTv-baas Erland Galjaard van RTL zal wel spijt krijgen van zijn beslissing om zijn hitseries Moordvrouw en Divorce recht tegenover megahit Boer Zoekt Vrouw te zetten. Dat zegt tv-wetenschapper Joke Hermes van de Universiteit van Amsterdam dit weekend in het AD. Hermes vindt het een onverstandige zet. “Er kijken veel gezinnen naar Boer Zoekt Vrouw. Dat geldt toch ook voor Moordvrouw en Divorce? De keuze van RTL 4 verbaast me dus. Het lijkt me stoerdoenerij.

Volgens Hermes laat de kijker Boer Zoekt Vrouw echt niet links liggen. “Boer Zoekt Vrouw bewijst dat het ‘ouderwets live kijken’ nog steeds groot is. Ik geloof echt niet dat mensen nu ineens meer gebruik maken van die moderne middelen. Ze zullen eerder een programma laten schieten.”

Ze verwacht kijkersverlies voor Moordvrouw en Divorce. “Ik kijk er niet vreemd van op als Erland Galjaard nog eens terugkomt van zijn beslissing.’

Ruud de Lange van mediabureau Mindshare, dat zendtijd inkoopt voor adverteerders, denkt daar hetzelfde over. “Wat Galjaard doet, is zeker gedurfd, maar ik snap het niet helemaal.

De KRO maakt zich niet zo druk om de concurrentie. “Het gaat niet om de kijkcijfers, maar om de boeren die de liefde vinden”, aldus een woordvoerster.

Het is voor het eerst dat RTL 4 het aandurft om dure producties tegenover Boer Zoekt Vrouw te zetten.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen