De Telegraaf uit felle kritiek op NOS-leiding

De Telegraaf uit felle kritiek op de leiding van de NOS. Volgens de krant heeft de omroep zijn pand niet genoeg beveiligd. Dat stelt ze in een hoofdredactioneel commentaar. De gijzeling bij de NOS maakt volgens De Telegraaf duidelijk ‘hoe slecht het gesteld is met de beveiliging van nieuwsorganisaties’. “Hoewel het een eenmansactie lijkt te zijn, moet de leiding van de NOS dit incident zich zwaar aanrekenen. De beveiliging van medewerkers en gebouwen deugt niet. Dat is kwalijk.”

De Telegraaf denkt terug aan enkele weken geleden. “Na de bloedige aanslag op de redactie van het Franse Charlie Hebdo is enkele weken later – op een onbewaakt ogenblik – deze gestoorde in staat geweest om op redelijk eenvoudige wijze in het hart van de Journaalredactie door te dringen.”

De wrange les is volgens de krant ‘dat de verantwoordelijke bestuurders op zo kort mogelijke termijn journalisten beter moeten beschermen’. “Dat geldt niet alleen voor de publieke omroep, maar ook voor andere mediaredacties.”

Journalisten horen veilig hun werk te kunnen doen, aldus de krant, die vindt dat er sinds ‘Parijs’ nog niet genoeg veiligheidsmaatregelen zijn getroffen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen