Cornald Maas zat tegen burn-out aan

Foto: MAXCornald Maas zat ruim een jaar geleden tegen een burn-out aan. Hij heeft daarom het tv-verslag van de Gay Pride laten lopen. Dat vertelt de presentator in TROS Kompas. Maas kon niet meer. “Iets meer dan een jaar geleden zat ik voor het eerst in mijn leven tegen overspannenheid aan. Ik voelde me geleefd door van alles en nog wat. Op vakantie in Kaapstad was ik echt somber“, vertelt hij. “’s Avonds tijdens het eten brak ik een beetje en besloot ik: het moet anders. Het werk kostte te veel.” 

De AvroTros-presentator nam gas terug. “Om een daad te stellen heb ik de verslaggeving van de Gay Pride afgezegd, zodat ik langer met vakantie kon. Dat ging me aan het hart, maar ik moet ervoor waken dat het een keer echt misgaat.

Om dezelfde redenen is Maas blij dat zijn programma Opium is verhuisd van de late zaterdagavond naar donderdag prime time. “Ik ben er blij mee, al was het maar omdat ik voor het eerst in tweeënhalf jaar de weekends weer terug heb. Het begon me niet op te breken, maar ik heb in sociaal opzicht het nodige moeten laten.

Waar zijn vrienden in het weekend vrij waren, moest Maas werken. “Op vrijdagavond hield ik me koest en op zaterdagavond kwam ik vaak pas om één uur ’s nachts de studio uit. Ik deed het met plezier, maar zie ernaar uit om tijd voor mezelf terug te winnen.”

Dat de AvroTros zijn contract recent met twee jaar verlengde, geeft Maas wel rust, maar: “Ach, als AvroTros daarna van me af zou willen kan het altijd. Maar ik hoop het niet. Opium heeft meer bestaansrecht dan ooit, nu de NPO ter discussie staat.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen