Britse versie omstreden ziekenhuissoap wél op RTL 4

Foto: Roy BeuskerRTL 4 veroorzaakte in 2012 veel onrust met Reinout Oerlemans’ ziekenhuissoap 24 uur: tussen leven en dood. Het feit dat sommige patiënten voor de tv-show stiekem werden gefilmd op de eerste hulp van het VUmc, leidde tot zo veel protest, dat het 600.000 euro kostende project na slechts één aflevering de prullenmand in werd gegooid. Vanavond brengt RTL 4 het Britse programma waar de Oerlemans-show op gebaseerd was op de beeldbuis: het prijzenwinnende 24 Hours in A&E.

24 Uur Op De Spoedeisende Hulp, zoals RTL 4 de Britse serie noemt, gaat over de eerste hulp-afdeling van het King’s College ziekenhuis in Londen, een van de drukste ziekenhuisafdelingen van heel Groot-Brittannië. De artsen en hulpbehoevende patiënten worden 24 uur per dag van dichtbij gevolgd.

Waar de Britse tv-makers erg veel lof kregen, kreeg Oerlemans door een mislukte werkwijze een hoop bagger over zich heen. “Wij maken zo veel programma’s en soms gaat dat mis, zoals bij Tussen Leven en Dood dat wij maakten voor RTL. Wat wij wilden is totaal niet gelukt“, zei hij er enige tijd geleden over.

Ik snap heus wel dat het niet goed is om mensen te filmen terwijl zij dat niet weten, natuurlijk snap ik dat! Maar, wij maken zoveel programma’s, ik kan niet overal… Je glijdt weleens uit. Ik heb er een enorme kater van gehad.

De Britse serie is vanavond om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen