Arjen Lubach grapt niet over profeet Mohammed

Foto: NCRVArjen Lubach heeft er geen behoefte aan om te provoceren met grappen over profeet Mohammed. Dat zegt de tv-maker, die zijn eigen satirische tv-show Zondag Met Lubach heeft, in NRC. “Ik heb nooit gedacht: nu wil ik eigenlijk een rare Mohammed afbeelden. Kijk, een grap maken over Mohammed is nu een grap maken over het feit dat je geen grap mag maken over Mohammed. Meteen een statement. Daar komt bij: met het keihard stelling nemen, bestrijd je ook niet per se het kwaad.”

Het heeft niet zo veel zin, meent Lubach. “Het is niet zo dat zo’n gast terugkomt uit Jemen, mij op tv ziet en dan denkt, wacht eens even, die Lubach heeft een punt.

Het is niet zo dat hij de grappen uit principe niet maakt, benadrukt hij. “Voordat ik met de eerste serie begon heb ik gezegd dat je zelfs over MH17 grappen kan maken. Dat vind ik nog steeds, de aanslagen in Parijs hebben daar weinig aan veranderd.

Een paar weken geleden sloot Lubach de eerste serie van Zondag met Lubach af. In februari is hij alweer terug. “Het is zo snel. We zijn net twee weken klaar en over een maand zijn we weer op televisie”, zegt hij.

Gelukkig kunnen mijn vaste schrijvers meewerken.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen