Youp van ’t Hek nog steeds gelukkig bij NRC

Foto: Bob BronshoffYoup van ’t Hek is nog steeds gelukkig bij het NRC, waarvoor hij elke week een column schrijft. Dat vertelt de cabaretier vandaag in de krant. Van ’t Hek dreigde dit jaar op te stappen als NRC zou worden overgenomen door De Telegraaf, maar dat ging niet door: het Belgische Mediahuis wordt de nieuwe eigenaar. “Ik was bloedserieus“, aldus de komediant. “Wil niet op dezelfde loonlijst als Evert Santegoeds. In mijn korte aardse bestaan is dat een van mijn weinige principes.

Nu een verkoop aan De Telegraaf niet aan de orde is, blijft Van ’t Hek zitten waar hij zit. “Ja, in al die jaren zijn al mijn lettergrepen zonder een probleem afgedrukt. Eén keer heeft de eindredactie mij een vraagteken achter een naam aangeraden.”

Dat was toen Van ’t Hek een bepaalde politicus een oplichter noemde. “Als het een proces was geworden zou ik het namelijk verliezen. Heb daar toen mee ingestemd. Later had ik daar spijt van.”

Achter andere pittige columns blijft Van ’t Hek wel gewoon staan. “Achter de malversaties van Henk Krol zet ik geen vraagtekens. Dat is doodgewoon een ordinaire laaienlichter.”

Van ’t Hek verzorgt dit jaar weer de oudejaarsconference op NPO 1.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen