‘Veronica weigerde Jasmine Sendar om huidskleur’

Veronica Magzine wilde Jasmine Sendar in haar gloriedagen bij de soap ONM niet op de cover zetten, omdat ze een donkere huidskleur heeft. Dat vertelt de actrice vandaag in de Volkskrant. Sendar betreurt het. “Toen ik in ONM speelde, kwam iedereen uit die serie wel een keer op de cover van Veronica Gids. Ik wilde ook, dat leek me leuk. Vanuit de Veronica Gids kreeg ik te horen: dat verkoopt niet. Ik vind: als je mensen hetzelfde blijft voorschotelen, wennen ze nooit aan iets anders.”

Het officiële excuus klonk Sendar raar in de oren. “Lezers moeten zich kunnen identificeren, is dan het excuus. Hoeveel lezers kunnen zich identificeren met Kim Kardashian? Ik vind het te makkelijk. Te kortzichtig.

Eenzelfde soort incident heeft Sendar meegemaakt aan Playboy. Toen ze financieel krap zat, wilde ze best poseren in het blad. “We gingen in gesprek en ze boden tienduizend euro“, legt ze uit. “Tienduizend euro voor je hele hebben en houden met een nietje erdoorheen. Ik heb gezegd: deze zwarte doos gaat niet in de uitverkoop.

Het excuus van Playboy was dat een groot deel van het budget naar Patricia Paay was gegaan. “Na afloop zeiden ze tegen mijn manager dat zwart op de cover niet verkoopt. Dat was echt waar, volgens hen. Daarom konden ze niet meer bieden.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen