Veronica ontkent discrimineren Jasmine Sendar

Veronica Magazine ontkent dat het blad soapactrice Jasmine Sendar heeft gediscrimineerd om haar huidskleur. Dat meldt het tijdschrift op Twitter. Volgens Sendar weigerde Veronica Magazine haar in haar gloriedagen bij ONM op de cover te zetten, omdat donker niet zou verkopen. “Dus ik zou Jasmine Sendar geweigerd hebben als coverbabe voor Veronica Magazine? Dacht het niet“, zegt oud-hoofdredacteur Rens Muller. “Ik werk er inmiddels niet meer. Maar dit is pure lariekoek.

Veronica Magazine sluit zich aan bij de uitspraken van oud-hoofdredacteur Muller. “Er is ons niets gevraagd. Huidskleur is geen criterium bij onze coverkeuze. Toen niet en nu niet.

Sendar stelt dat al haar witte collega’s bij ONM wel voortdurend op de cover bij Veronica Magazine stonden. De actrice meent dat ze in haar carrière wel vaker last heeft gehad van haar huidskleur.

Ook Playboy zou haar gediscrimineerd hebben. “Na afloop zeiden ze tegen mijn manager dat zwart op de cover niet verkoopt. Dat was echt waar, volgens hen.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen