The Lion King na 20 jaar in tv-première op SBS 6

Foto: KROSBS 6 doopt de eerste zaterdag van 2015 om tot Disney Dag. Op Hart van Nederland na staat de zender op die dag geheel in het teken van de ‘Disney-magie’. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Het hoogtepunt van de dag is de ‘spectaculaire premièrereeks’ van drie Disney-films die nog niet eerder zijn uitgezonden op tv. Het gaat om The Lion King, die al in 1994 uitkwam maar nog nooit op de nationale tv te zien was, en de films Tangled (2010) en Oz the Great and Powerful (2013). 

Voor de allerkleinsten begint de dag om half acht ’s ochtends met maar liefst vier Nederlands gesproken films. “De mooiste Disney klassiekers passeren de revue, waaronder Winnie the Pooh, Aladdin en Tarzan“, aldus SBS 6.

Aan het einde van de ochtend kan de kleine kijker genieten van Beverly Hills Chihuahua, waarna Mary Poppins een groot deel van de middag vult (van 13.30 tot 16.30).

Aansluitend begint de premièrereeks met The Lion King om 16.30 uur, Tangled om 18.10 uur en Oz the Great and Powerful om 20.00 uur. De avond wordt om 23.05 uur afgesloten met The Game Plan.

Naast de films op Disney Dag zendt SBS 6 nog meer films uit in januari. Het gaat om onder meer The Hobbit (10 januari), Puss in Boots (17 januari), The Muppets (24 januari) en Dik Trom (31 januari).

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen