So You Think You Can Dance naar woensdagavond

Na vijf seizoenen trouwe dienst op de zondagavond van RTL 5, verhuist So You Think You Can Dance dit seizoen naar de woensdagavond van de jongerenzender. Dat blijkt uit de uitzendschema’s van het tv-station. Het heeft er alle schijn van dat RTL 5 de felle concurrentiestrijd die straks losbarst op de zondagavond uit de weg gaat. Voor het eerst zet RTL 4 dit seizoen twee dure producties tegenover Boer Zoekt Vrouw, dat veruit het meest bekeken amusementsprogramma van de Nederlandse televisie is.

Het programmeren van de dure series Moordvrouw en Divorce tegenover de hitzondag van NPO 1 is een groot risico voor RTL 4. Dat risico wil RTL 5 niet lopen en daarom kiest dat station ervoor om films uit te gaan zenden op zondagavond en niet haar duurste productie So You Think You Can Dance.

Het zevende seizoen van So You Think You Can Dance begint op woensdag 18 februari en wordt opnieuw gepresenteerd door Dennis Weening met aan zijn zijde een Vlaamse presentatrice.

Verder moeten de kijkers het dit seizoen ook zonder Euvgenia Parakhina stellen. Zij maakt plaats voor een Vlaming, omdat de Vlaamse omroep VTM de jury té Nederlands vond.

Het nieuwe seizoen van So You Think bestaat uit veertien afleveringen.

Boer Zoekt Vrouw, Moordvrouw en Divorce gaan overigens al begin januari van start.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen