SBS 6 trots op succes Bureau Raampoort

SBS 6 is erg tevreden met de resultaten die de tweedelige miniserie Bureau Raampoort deze maand heeft neergezet. Dat laat het tv-station vandaag weten in een persbericht. De hoge kijkcijfers en de positieve reacties hebben ertoe geleid dat de serie met Thomas Acda en Tim Haars in 2015 terugkeert voor een compleet seizoen. “Gemiddeld behaalden de twee afleveringen 13,7 procent marktaandeel in de commerciële doelgroep 20 tot 54 jaar“, legt een woordvoerder uit. 

Bureau Raampoort trok tijdens de eerste uitzending 1,2 miljoen kijkers inclusief uitgesteld kijken. “De tweede aflevering scoorde, ondanks sterke concurrentie van de beslissende Champions League wedstrijd van Ajax tegen APOEL Nicosia, 959.000 kijkers inclusief uitgesteld kijken.

Maar dat is niet het enige wat SBS 6 is opgevallen. “Daarnaast was de toon van de reacties op social media en via andere communicatiekanalen onverdeeld positief.”

Scenarioschrijver Simon de Waal kijkt uit naar een heel seizoen Bureau Raampoort: “Het plezier dat we hadden tijdens het maken van de eerste twee afleveringen is gelukkig overgekomen op de kijkers. Ik kijk er ontzettend naar uit om met Thomas en Tim, en met alle andere acteurs, een prachtige warme en spannende serie te gaan maken!

Bureau Raampoort wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met Kemna en Zonen. De serie keert al in het voorjaar terug op de buis.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen