RTL Late Night jaagt tienermeisjes op kosten

RTL Late Night heeft de woede op de hals gehaald van ouders en volwassen kijkers door eind vorige week via een belactie de laatste kaarten voor de One Direction-special weg te geven. Dat blijkt uit een artikel in het AD en reacties op sociale media en klachtensites. Iedere tiende beller maakte vrijdag kans om de opnames bij te wonen. Een belletje kostte 45 eurocent. De 15-jarige Lissa vertelt vandaag in het AD dat ze tientallen keren belde. “Dat heeft me 49 euro gekost”, zegt de jonge fan.

In dezelfde krant vertelt de 14-jarige Floor dat ze niet eens durft te kijken naar haar telefoonrekening. Met haar belletje en die van vele andere jonge One Direction-fans heeft RTL de kassa flink weten te vullen.

Op Twitter vinden mensen het ongekend. “Wow, RTL Late Night melkt de komst van One Direction wel giga uit. Nu kunnen de kids bellen à 45 cent per keer om kans te maken”, zegt John.

En ook Inge vindt dat belachelijk. “Sorry hoor, maar ik vind dat van RTL Late Night echt bedrog. One Direction is toch rond de leeftijd 14 tot 20, dan wordt 45 cent een beetje te veel.

Een boze moeder heeft een klacht ingediend op Klacht.nl. “Er werd NIETS verteld over de kosten. Ja, tijdens zijn korte woordje stond het in kleine lettertjes onder in beeld maar RTL kon weten dat die meiden allemaal koortsachtig gaan bellen en/of sms’en en dus dat niet gelezen hebben.

Vanavond is de One Direction-special van RTL Late Night te zien op televisie.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen