RTL Boulevard vindt vervolgen Geert Wilders goed

Foto: Nick van OrmondtDe sterren van RTL Boulevard vinden het goed dat het Openbaar Ministerie Geert Wilders gaat vervolgen wegens discriminatie. Dat liet het presentatietrio van dienst weten in de uitzending van donderdag. Aanleiding voor de vervolging is Wilders’ ‘minder Marokkanen’-oproep in maart. “Ik denk dat het een goed signaal is“, zei John van den Heuvel, die zelf voor een deel Marokkaans is. “Ik vond het een heel onaangename uitspraak. Je kwetst daar zo’n ongelooflijk grote groep mensen mee.

Van den Heuvel vindt het ’terecht’ dat het OM de kwestie nu voorlegt aan de rechter. “Dan geef je nog geen oordeel, maar kan het zo zijn dat er een straf wordt gevraagd.”

De minder Marokkanen-toespraak werd nog eens herhaald in Boulevard. “Ik blijf het walgelijke beelden vinden als ik het terugkijk, zeker als je ook nog weet dat het van tevoren gepland is geweest. Het was geen spontane oprisping.

Daphne Deckers denkt er hetzelfde over. “Het is toch echt wel goed dat dit een keer getoetst wordt, van: hoe wordt hier nou over gedacht door de rechterlijke macht? Kan dit zomaar? Mag je dit zomaar roepen?

Ook Peter van der Vorst schrok eerder dit jaar van Wilders’ oproep. “Stel je voor dat je het woord ‘Marokkanen’ zou vervangen door ‘joden’ of ‘homo’s’. Dan zou de hele wereld op zijn kop staan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen