Merel Westrik brak na RTL Nieuws over MH17

Foto: RTLMerel Westrik kon haar emoties niet langer in bedwang houden toen de uitzending van RTL Nieuws over de vliegramp met MH17 afgelopen was. Dat vertelt de presentatrice in Opzij. Westrik maakte de rampdag mee tijdens haar dienst. “In eerste instantie was er de rush, omdat je alles op alles zet om erachter te komen wat er gebeurd is. Maar na de half acht uitzending, die ik deed met Antoin omdat Rick met vakantie was, stonden we te shaken en pakten elkaar echt even vast. Zó heftig.

Westrik en Antoin Peeters beleefden de ontlading met elkaar. “De hele dag ben je bezig met teksten schrijven en researchen en zit je in die flow, en op het moment dat je het dan hebt verteld, ontvouwt het zich ook pas voor jezelf en denk je fuck…”

De twee konden zichzelf even helemaal laten gaan. “Pas na zo’n uitzending sta je jezelf toe om het helemaal binnen te laten komen. Niemand zit erop te wachten als je dat tijdens de uitzending laat gebeuren.”

Het heeft Westrik naar eigen zeggen ‘echt aangegrepen’. “De willekeur van de dood en de onbevattelijkheid daarvan. Een collega die zijn broer verloor.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen