Eva Jinek kijkt alle dagelijkse talkshows

Foto: AVROEva Jinek kijkt elke dag weer naar alle dagelijkse talkshows. Dat vertelt ze in VARAgids. Jinek, die vanaf januari zelf dagelijks gaat op het tijdstip van Pauw, mist niets. “Voor mijn werk moet ik alle actualiteitenrubrieken en talkshows kijken. Soms is dat gekmakend. DWDD zie ik op mijn laptop tijdens het koken. ’s Avonds kijken we Late Night en Pauw. Ik kan niet meer normaal naar een talkshow kijken. Ik let vooral op de samenstelling, de volgorde van de gasten, en uiteraard hoe een gesprek loopt.” 

Haar huisbioloog Freek Vonk doet dat inmiddels ook. “Die zit als een soort extra redactielid op de bank. Dan zegt-ie: ‘Die gast had jij moeten hebben.’ Of: ‘Kunnen jullie daar niks mee?’”

Vonk is er ook altijd bij als Jinek een uitzending maakt, om ‘sfeer te creëren’. “Zeker, schatje. Zie je: een extra redactielid. Voor mij is het alsof ik een soort ambassadeur bij me heb.

Dan zit ik me in mijn kleedkamer voor te bereiden en hoor ik hem dwars door de deur heen al met de gasten praten. Heel leuk.”

Jinek is vanaf 5 januari elke werkdag om 23.00 uur te zien op NPO 1.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen