Erin Brockovich in gesprek met Antoinette Hertsenberg

Foto: EenVandaagAntoinette Hertsenberg en haar team zijn erin geslaagd de medewerking van Erin Brockovich te krijgen voor de uitzending van vanavond. Dat heeft de AvroTros laten weten. In een persoonlijk interview met Hertsenberg toont Brockovich zich zeer bewogen over de problematiek rond inferieure implantaten. Vorige week liet Radar zien hoe het erin slaagde een toezegging te krijgen voor een CE-markering voor een netje mandarijnen dat als bekkenbodemmatje gebruikt zou worden.

Erin Brockovich, wereldberoemd door de gelijknamige film met Julia Roberts in de hoofdrol en haar rechtszaken tegen milieuvervuilers, is geschokt dat door de CE-markering een dergelijk implantaat in heel Europa op de markt gebracht worden.

Erin Brockovich: “It’s mind blowing. This is probably one of the biggest surprises that I would have ever seen. It’s criminal. You clearly have a problem. Who is running the show in Europe?

Sinds enige jaren beheert Brockovich een website waar slachtoffers van medische hulpmiddelen hun verhaal kwijt kunnen, met elkaar in contact kunnen komen en zo eventueel gezamenlijk stappen kunnen ondernemen. Bekkenbodemmatjes vormen één van haar speerpunten.

Ook drukt Brockovich consumenten op het hart dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het vinden van informatie over hulpmiddelen. Om dit voor patiënten makkelijker te maken werkt ze mee aan een door Radar gelanceerde set met vragenlijsten die patiënten samen met hun arts kunnen invullen alvorens zij een implantaat laten plaatsen.

De set is makkelijk te vinden en te downloaden op radartv.nl. Daar staat ook een filmpje waarin Brockovich vraagt aan de behandelend arts om mee te werken.

Radar is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen