‘BN’ers in Jumbo-reclame zakkenvullers’

Maarten Spanjer vindt de BN’ers die een ‘onkostenvergoeding’ kregen voor hun optreden in de goede doel-kerstreclame van Jumbo ‘zakkenvullers’. Dat vertelt hij in weekblad Story. Artiesten als Henny Huisman, René Froger en  Ruth Jacott deden mee aan de tv-reclame. “Neem dat kerstlied van die supermarkt, met al die artiesten. Daar staat een aantal miljonairs tussen die zich laten betalen terwijl het voor een goed doel is. Een onkostenvergoeding noemen ze dat, 5000 euro hoorde ik!” 

Spanjer vindt dat geen onkostenvergoeding. “Weinig Nederlanders krijgen dat maandelijks. Maar we mogen ze vooral geen zakkenvullers noemen! Dan zijn we zuurpruimen. Dan is die Lange Frans tenminste nog eerlijk, dat hij geen cent van dat geld aan dat doel overmaakt.”

Hoe groter de ster, hoe minder praatjes, stelt Spanjer. “Neem Johan Cruijff. Beroemder dan die man vind je niet. Van het beeld dat hij arrogant of een geldwolf is, klopt niets. Hij is juist erg gul, ook voor vreemden die hij een warm hart toedraagt en maakt met iedereen een praatje.”

Ik zag hem eens bij de banketbakker. Daar stond hij, héél gewoon, tussen de andere klanten lekker aan een ijsje te likken.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen