Arie Boomsma vergeeft ‘misstappen’ Ewout Genemans

Arie Boomsma kende Ewout Genemans vooral van zijn niet al te fijnzinnige realityseries voor de commerciële tv, maar toch twijfelde hij er niet aan om met de tv-producent samen te werken. Dat vertelt de KRO-NCRV-ster in VARAgids. Boomsma is vanaf morgen te zien in Genemans productie De Roze Wildernis, waarin homo’s met hun vaders survivallen in de jungle. “Nee, ik heb niet getwijfeld, want ik kende Ewout al langer en ik vertaal zijn misstappen vooral als gretige ambitie.

Wel is Boomsma ‘meteen’ met Genemans in gesprek gegaan. “Zodat ik geen water bij de wijn hoefde te doen”, legt hij uit.

Want over het programma zelf twijfelde Boomsma wél. Het voelde voor hem aan als ‘een soort Homo’s in de jungle’. “Eerst dachten we: dat past echt niet bij ons. Maar gecombineerd met die eerdere gedachte konden we wel een format gaan bouwen, en toen zijn we in gesprek gegaan.

Uiteindelijk is de show er toch gekomen. “Ik vond het eigenlijk wel spannend om eens een programma te maken dat breed aanspreekt, met meer ludieke elementen erin. Maar ondertussen was de ambitie wel altijd: kunnen we een programma dat aanvoelt als entertainment stiekem toch inhoudelijk laden?

De Roze Wildernis is morgen om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen