Arie Boomsma wil nog meer homo’s uit kast halen

Foto: KROArie Boomsma wil ondanks zijn nieuwe programma De Roze Wildernis óók door met zijn bestaande homoprogramma Uit De Kast. Dat vertelt de presentator in een interview met dagblad Metro. Boomsma is nog niet klaar met Uit De Kast, omdat hij het een maatschappelijk relevant programma vindt. “Uit de Kast blijft voor mij heel belangrijk. Het is een fenomeen geworden en het onderwerp coming out wordt erdoor bespreekbaar gemaakt. Ik wil dit programma dus blijven maken“, zo vertelt hij.

Met Uit De Kast, De Roze Wildernis én de thema-avond Flikker Op is er geen presentator die zo veel programma’s over homo’s maakt. “Voor nu is het ook wel genoeg, maar als er iets nieuws te maken is: ja graag. Ik schuw het zeker niet”, zegt hij.

Volgens Boomsma zijn programma’s over homo’s nog hard nodig. “We hebben in Nederland het idee dat we allemaal tolerant zijn, maar we hebben ook een vast denkbeeld van hoe een leven moet verlopen.

Mensen hebben het idee van: mijn zoon krijgt op gegeven moment een vrouw, een huis en een kind, maar dan opeens is alles anders. Mensen denken dan toch: ho, wacht eens even!

De Roze Wildernis begint morgen op NPO 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen