Volkskrant: ‘Uber duldt geen kritiek van media’

Foto: Nick van Ormondt

Internetgigant Uber duldt geen enkele kritiek van de media, ook niet van de Nederlandse. Dat schrijft de Volkskrant vandaag in een groot artikel. Uber had eerder een interview met oprichter Travis Kalanick in Amsterdam afgezegd en liet de krant ook in San Francisco voor een dichte deur staan. “Later hoorden we de werkelijke reden van de dichte deur. Het commentaar in deze krant, liet een Uber-directeur in Amsterdam zich op een borrel tegen de hoofdredacteur ontvallen, was te negatief“, aldus de krant.

De Volkskrant heeft in het verleden vraagtekens gezet bij de effecten van Uber, zoals slechtbetaalde en onverzekerde chauffeurs. Alleen goed gezinde media zijn welkom bij Uber. “Later mailde de woordvoerder dat Kalanick wel met De Telegraaf had gesproken.

Hetzelfde gebeurde met een andere internetgigant uit San Francisco: Airbnb. “We hebben de artikelen in de Volkskrant gezien. Gezien het misleidende onderzoek en de algemene negatieve teneur, kunnen wij je geen interview aanbieden met de oprichters”, liet dat bedrijf weten.

Uber, Airbnb, het zijn de vaandeldragers van de nieuwe economie. Ze presenteren zich als open en democratisch, maar hebben maling aan alles”, concludeert de krant.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen