‘Satirische show Arjen Lubach staat als een huis’

Foto: RTL

Het satirische programma van Arjen Lubach staat na drie afleveringen als een huis. Dat schrijft tv-recensent Hans Beerekamp vandaag in het NRC Handelsblad. Beerekamp is enthousiast over Zondag Met Lubach. “De eerste aflevering was veelbelovend, de tweede viel een beetje tegen en de derde stond gisteren als een huis. Het lijkt erop dat Zondag met Lubach de eerste satirische nieuwsshow naar Amerikaans voorbeeld wordt die het in Nederland wel gaat halen“, zegt hij.

Net als in de Amerikaanse late night-shows spreekt Lubach het Nederlandse volk elke zondagavond toe vanachter zijn desk. Volgens Beerekamp zag Lubach in de afgelopen aflevering ‘geen enkele grap de mist in gaan’.

Ondanks de lovende kritieken van Beerekamp, wil het kijkcijfermatig nog niet echt lukken met het programma van Lubach. Na 319.000 kijkers voor de eerste en 218.000 kijkers voor de tweede, zaten er zondag 194.000 kijkers klaar voor de derde aflevering.

Mochten de kijkcijfers verder dalen, dan lijkt het erop dat Zondag Met Lubach – net als veel andere satirische programma’s in het verleden – geen lang leven beschoren is.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen