Rik van de Westelaken presenteert tv-actie Giro 555

Rik van de Westelaken is vrijdag te zien als presentator van de tv-actie voor Giro 555, dat geld inzamelt voor de strijd tegen ebola. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. Van de Westelaken zal de hele dag aanwezig zijn in het Hilversumse Beeld en Geluid, waar een belpanel van bekende Nederlanders donaties verwerkt. NPO 1 komt vanaf zeven uur ’s ochtends met speciale actiebulletins, maar ook veel andere radio- en tv-zenders zullen de hele dag live schakelen met het belpanel vol met sterren. 

Gedurende de hele dag is het belpanel de verbindende schakel tussen de diverse programma’s en zenders. “Daarnaast zullen programma’s redactionele aandacht besteden aan de ebola-ramp in West-Afrika.”

Aan het eind van de actiedag schakelen alle zenders tegelijk live naar Beeld en Geluid voor bekendmaking van de totale opbrengst van de Nationale Actieweek. “Samen met de omroepen en de SHO zetten we alles op alles om de inzameling voor deze humanitaire ramp te laten slagen”, aldus de NPO.

RTL en SBS

RTL kijkt nog hoe het precies aandacht zal besteden aan de actie. “Bij RTL zijn we nu druk bezig om te kijken hoe we de Giro555-actie kunnen ondersteunen. We zenden al spotjes hiervoor uit en vrijdag pakken we dit in elk geval binnen de vaste programmering op.”

Ook SBS steunt het belang van deze inzamelingsactie door in de programmering stil te staan bij deze humanitaire ramp. In Hart van Nederland zal verslag worden gedaan vanuit het land met een focus op lokale verhalen en initiatieven.

Giro 555

Henri van Eeghen, actievoorzitter van Giro555, zegt: “We zijn erg blij met de uitstekende samenwerking tussen de samenwerkende hulporganisaties en alle zenders en programma’s. De urgentie van deze verschrikkelijke ramp wordt breed gevoeld.”

Deze wijze van actievoeren via radio en televisie heeft vorig jaar heel goed gewerkt bij de actie voor de Filipijnen. Het geeft vrijheid aan de programmamakers, aan de omroepen en aan alle Nederlanders om op hun eigen manier bij te dragen aan inzamelingsactie voor de slachtoffers van ebola.”

Komende week zal steeds meer bekend worden gemaakt over de grote inzamelingsactie op vrijdag.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen