Project P verkocht aan Denemarken en Noorwegen

Foto: RTL

Televisieproducent Skyhigh TV heeft zijn tv-format Project P: Stop Het Pesten verkocht aan tv-zenders in Denemarken en Noorwegen. Dat heeft een woordvoerder vandaag laten weten. Project P begon dit jaar op RTL 5 met Johnny de Mol aan het roer, maar was zeer controversieel. Het buitenland loopt wel warm voor het tv-format. “Er is verder serieuze belangstelling uit onder meer Frankrijk, Duitsland, Italië, Australië, Verenigd Koninkrijk, Israël en Finland“, aldus de producent.

In Nederland deed het programma veel stof opwaaien. De rechter verbood dat het programma in een aflevering beelden liet zien die met een verborgen camera waren opgenomen.

Marc Dik, directeur van Skyhigh TV, vertelt: “Nooit eerder kregen we zoveel reacties op een programma. Voordat het programma uitgezonden werd waren die reacties behoorlijk negatief.”

Nadat het programma de buis op ging veranderde de toon en kregen we vrijwel alleen maar positieve geluiden te horen. Bijzonder en mooi dat het programma straks de wereld over gaat.

Johnny de Mol is blij dat het programma in elk geval in het buitenland een vervolg krijgt. “Het was hartverscheurend om te zien hoe hun groot de impact van het pesten op deze jonge kinderen is. Gelukkig konden we met Project P hier iets aan doen. Met blijvend resultaat! Daarnaast is het onderwerp ‘pesten’ weer op de kaart gezet.”

Het programma wordt gedistribueerd door LineUp Industries als The Bully Project.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen