Pluimveehouder vindt Mariska Hulscher brutaal

Mariska Hulscher, die tegenwoordig redactielid is van de talkshow van Jeroen Pauw, heeft de beveiliging van de door vogelgriep getroffen pluimveehouder Piet Wittenburg doorbroken in een poging hem te strikken voor Pauw. Dat vertelde hij maandagavond in RTL Boulevard. Wittenburg stelt dat Hulscher zich voordeed als een vriendin van de familie. “Ze zet haar auto neer en zei tegen een beveiliger: ‘Ja, ik ben een kennis van Piet en Tess en dit en dat.’ Alsof ze dagelijks over de vloer kwam.

Op hetzelfde moment kwam toevallig de vrouw van Wittenburg aanrijden. “Mariska stapt uit en die komt naar het raampje toe van mijn vrouw: ‘Hé Tess, hoe is het?’ En dit en dat en zus en zo.

De familie kent Hulscher echter helemaal niet. “Ik zit aan de overkant en iemand van de NVWA komt naar mij toe en vraagt: ‘Is die Mariska Hulscher een kennis van jullie?’ Ik zeg: ‘Nee, niet dat ik het weet.’ Toen zeiden ze: ‘O, dan is het een journalist en die is door de bewaking heen geslopen.’

De politie nam het volgens Wittenburg hoog op. “Ze hebben protocollen en willen die naleven. Iemand die er niets mee van doen had, had er niet mogen wezen in verband met besmettingsgevaar. Het is wel brutaal.

Uiteindelijk zat Wittenburg vorige week niet bij Pauw, maar in RTL Late Night van Humberto Tan.

In het verleden presenteerde Hulscher diverse programma’s voor RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen