Nu al stemmen voor Gouden Televizier-Ring 2015

Hoewel de Gouden Televizier-Ring 2014 nog maar net is uitgereikt aan Flikken Maastricht, kan de kijker vanaf morgen al stemmen op de Gouden Televizier-Ring 2015. Dat heeft organisator Televizier vandaag laten weten. Dit jaar worden er vier ‘kwalificatierondes’ georganiseerd, waardoor de kijker nog meer invloed zou krijgen op de tv-prijs. “In de nieuwe opzet oefenen jullie écht invloed uit op wie de Ring gaat winnen. Geen kleine zaak, want het is toch de belangrijkste tv-prijs van Nederland.” 

Tot vorig jaar selecteerde de redactie van Televizier de honderd programma’s en series waarop de kijker kon stemmen. Om de kijker meer invloed te geven, organiseerde het blad vorig jaar vijf voorverkiezingen.

Tijdens de voorverkiezingen konden de kijkers stemmen in vijf voorrondes. Dat gebeurde op basis van genre, zoals ‘beste hulpprogramma’ en ‘beste talentenjacht’. Dat was volgens Televizier toch wel erg ingewikkeld. “En daarom hebben we de opzet van de voorrondes veranderd.”

In de nieuwe kwalificatierondes wordt niet het genre, maar de uitzend­periode leidend. “Viermaal per jaar kunnen jullie op Televizier.nl/Ring stemmen op álle programma’s die het voorafgaande tv-kwartaal zijn uitgezonden.”

De top-5 van elke kwalificatieronde doet automatisch mee aan de belangrijke nominatieronde in september. Dat betekent dat de kijker twintig programma’s aandraagt voor de nominatielijst, die dit jaar niet uit 100, maar uit 40 programma’s zal bestaan.

Op deze manier verdelen wij het stemrecht in twee gelijke delen. De helft van de macht voor ons en vanaf nu is de andere helft voor jullie!”

De eerste stemronde begint morgen en gaat over de programma’s die zijn uitgezonden van 1 augustus tot 1 november.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen