‘Is Kinderen voor Kinderen dan ook schadelijk?’

Bert van der Veer, regisseur van Pauw & Witteman en voormalig baas van RTL, is het niet eens met de kritiek over het RTL 4-adoptieprogramma Met Open Armen van Natasja Froger. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. Er is felle kritiek op Met Open Armen, omdat adoptiekinderen hierin een ‘lijdend voorwerp van emotie tv voor commerciële doeleinden’ zou zijn. “Hoezo zou dat in godsnaam schadelijk kunnen zijn? Als je een solo hebt in een Kinderen voor Kinderen-liedje, heb je daar later ook last van?

Volgens organisaties die de belangen van adoptiekinderen behartigen, zijn de kinderen in Met Open Armen hun anonimiteit kwijt. “Het levert op zijn best een goede homevideo op van topkwaliteit. Dan kun je tien jaar later laten zien: ‘Kijk, toen haalde mama je uit China’”, vindt Van der Veer.

Hij snapt de commotie niet. “Ik heb met stijgende verbazing en ergernis gekeken naar die Brandpunt-reportage. Ik moest alleen maar denken aan die adoptieouders die er tijd, geld, energie en vooral liefde in hebben gestoken om een kindje uit zo’n land te halen. Hier krijgen ze te horen dat het bijna crimineel is. Dat vind ik pijnlijk.”

 

Als voorbeeld noemt Van der Veer de adoptie van een zesjarig meisje uit Ethiopië. “De grootste misdaad die haar is aangedaan, is dat je zo’n prachtige Ethiopische vrouw Betty noemt.”

Met Open Armen is elke woensdag te zien op RTL 4. Presentatrice Natasja Froger zou aangeslagen zijn door de kritiek op haar programma.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen