Leraar staat nog steeds achter Geer en Goor-paper

Foto: RTLHoogleraar Emiel Martens van de UvA staat er nog steeds achter dat hij zijn Media & Cultuur-studenten vorig jaar een paper over het tv-programma van Gerard Joling en Gordon liet schrijven. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. Diverse media besteedden vorig jaar aandacht aan de opmerkelijke paperopdracht. “De teloorgang van de universiteit, kregen we te horen. Blijkbaar vinden nog steeds veel mensen dat universitair onderzoek zich alleen hoort te richten op hoge, elitaire cultuur“, zegt hij. 

Terwijl een programma waar twee, drie miljoen mensen naar kijken meer zegt over de samenleving dan een tentoonstelling waar misschien tienduizend mensen op afkomen“, vervolgt hij.

De paper werd geschreven voor een analysevak. “Hoe moet je audiovisuele media analyseren en interpreteren? Een programma als Geer en Goor en de reacties van de kijkers erop zeggen iets over de ouderenzorg.

De afgelopen seizoenen vragen Gerard en Gordon in hun programma’s aandacht voor eenzame ouderen in Nederland. Hoewel het programma een hit is, heeft Gordon aangekondigd het onderwerp voorlopig even te laten liggen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen