Holland’s Got Talent tijdelijk van de buis

Holland’s Got Talent verdwijnt tijdelijk van de buis. “Het wordt uitgesteld tot Gordon weer zin heeft om het te doen“, maakte Albert Verlinde dinsdagavond na contact met betrokken partijen bekend in RTL Boulevard. Gordon gaf onlangs aan dat hij voorlopig wil stoppen als jurylid in tv-shows als Holland’s Got Talent, omdat hij er even genoeg van heeft. “Dat betekent dat het programma in ieder geval anderhalf jaar niet op de buis komt, tot 2016. Is dat chic of is dat niet chic?“, aldus de showkenner.

Eerder deze maand nam Gordon zijn besluit. “Ineens wist ik eigenlijk wel dat ik dat nu gehad heb. Negen jaar heb ik in jury’s gezeten, vanaf Idols in 2005. Drie jaar Idols, drie jaar X Factor, drie jaar Holland’s Got Talent. En nu dacht ik: even een paar jaar geen gejureer meer, laat een volgende generatie maar ’s een mening geven“, zei hij.

Een opvolger vinden op korte termijn is lastig, beaamde Gordon al snel. “Ik begreep wel dat ze dat meteen als een groot probleem of in elk geval grote uitdaging zagen; mensen die op tv écht durven te zeggen wat ze ergens van vinden… die zijn er niet zoveel!

Holland’s Got Talent is een kijkcijferhit op de zaterdagavond van RTL 4. Het programma is sinds 2008 op de buis. Sindsdien is er ieder jaar een nieuwe editie uitgezonden. In oktober sloot de show zijn zevende seizoen af.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen