Gordon reageert op kritiek: ‘Lik mijn bolle reet’

Foto: Nick van Ormondt

Gordon vindt alle kijkers die zo negatief hebben gereageerd op zijn talkshow Goor Draait Door ontzettend zuur. Dat heeft hij laten weten op 3FM. Goor Draait Door is inhoudelijk slecht ontvangen. “Het is toch logisch dat het voor ons nieuw is. We zien zelf ook de verbeterpunten. Maar zeg dan wat er verbeterd kan worden en ga niet zeggen: ‘Het is waardeloos, het is niks, want je kan niks en kunt niks.’ Wat doe jij dan met je bek? Wat doe jij dan met je rotkop achter dat Twitter? Wat heb je ooit bereikt in je leven?

Veel kijkers geven hun mening over de tv via Twitter. “Er zitten op Twitter 200.000 mensen. Daar lach je toch om. Dat 200.000 mensen elke dag bepalen wat voor ellende, narigheid en zure opmerkingen er zijn. De hele dag gaat het door.”

Gordon heeft er geen respect voor. “Mensen die twitteren zijn gewoon azijnzeikers. Die willen alleen maar aandacht, zeiken, afbranden, noem maar op. Ik veeg mijn reet af met twitterend Nederland. Lik mijn reet, echt. Echt, mijn bolle reet.”

Het is een open riool, foetert hij. “Iedereen kan alles zeggen. Alleen de Zwarte Pieten-discussie is al een voorbeeld. Dat zijn allemaal mensen die zich mengen in discussies waar ze gewoon buiten moeten blijven. Het is gewoon onzin.”

Nederland ‘zeikt’ volgens Gordon over alles. “Mensen geven dingen geen kans. Het interesseert me geen reet. Ik ga gewoon vrolijk verder met mijn team en wij kijken zelf heel objectief wat we kunnen verbeteren. Dat mens in Australië was bijvoorbeeld niet goed neergezet en deed een kansloze act. Dat zien wij ook.”

Al met al waren de kijkcijfers geweldig, aldus Gordon. “De kijkcijfers zijn heel belangrijk. Ik heb een goede lead-in: Ik Hou Van Holland. Normaal gesproken kijken daar 2,1 tot 2,5 miljoen kijkers, maar dit keer maar 1,8 miljoen. Iets minder zelfs nog. Als er dan nog 1,5 miljoen blijven hangen: dan doe je het gewoon goed.

Ik kijk als programmamaker ook naar de kwartiercijfers, omdat je wil weten of mensen afhaken. Nee, een stijgende lijn! Dat is gewoon waarvoor je het doet. Dus al die kutkoppen van al die mensen die achter hun computer zitten en alleen maar lopen te zeiken…”

Ik vind het allemaal prima. Ze lullen maar lekker. Ik bel elke ochtend de Rabofoon en dan hoor ik wat mijn saldo is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen