De Wereld Draait Door gestopt met Jakhalzen

De Wereld Draait Door is stilzwijgend gestopt met De Jakhalzen. De dagelijkse rubriek is al enkele weken niet meer te zien en keert voorlopig ook niet terug in de show van Matthijs van Nieuwkerk. Dat meldt Volkskrant.nl vandaag. De Jakhalzen was sinds de start in 2005 een vast onderdeel van het programma. “Het klopt dat de Jakhalzen op het moment niet te zien zijn in het programma. DWDD vernieuwt continu, vaste onderdelen in het programma komen en gaan“, reageert de VARA.

De rubriek De Jakhalzen werd bedacht door tv-producent CCCP TV, die het format na anderhalf jaar verkocht aan de VARA. Het bedrijf betreurt het dat DWDD ermee stopt. “Het was altijd een hartstikke leuk onderdeel; journalisten die nét even wat verder durfden te gaan.

Overigens benadrukt de VARA dat De Jakhalzen niet voorgoed de das om is gedaan. “We sluiten niet uit dat Erik zijn rode stropdas nog eens om doet“, aldus de omroep, verwijzend naar de enig overgebleven ‘jakhals’ Erik Dijkstra.

Dijkstra zei in de zomer al dat hij zich te oud vindt geworden voor de rubriek. “Ik zou zelf graag wat langere televisiedingen met wat meer diepgang maken. Soms denk ik dat ik te oud ben geworden voor snelle en korte dingen zoals de Jakhalzen”, zei hij.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen