Albert speculeert over grootverdieners NPO

Albert Verlinde heeft wel een idee wie de zes laatste grootverdieners zijn onder de Publieke Omroep-presentatoren. Dat vertelde hij op Radio 10. Volgens staatssecretaris Sander Dekker (Media) is het aantal presentatoren boven de Balkenende-norm teruggedrongen van 31 enkele jaren geleden, naar 6 nu. Het gaat volgens Verlinde onder meer om Jeroen PauwPaul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk. “En ik denk dat Antoinette Hertsenberg van de TROS er ook wel bij hoort“, zegt hij.

Dan blijven er nog twee over. “Yvon Jaspers zou me ook niet helemaal verbazen. Jaap Jongbloed wordt ook altijd genoemd in dit rijtje. Dat zijn denk ik de laatste zes die er rond lopen.”

Dekker wil dat het aantal verder daalt naar nul. “Je ziet het wel langzaam verschuiven“, meent Verlinde. “Zo is Paul de Leeuw ook veel dingen bij RTL aan het doen. Ik denk dat hij ook langzaam teruggedraaid wordt naar de Balkenende-norm en denkt: ik haal de rest wel bij RTL op.”

Dat is een beetje het nieuwe systeem wat bedacht wordt: ze worden dan wel volgens de Balkenende-norm betaald, maar ze krijgen van de omroepen wel de mogelijkheid om hun noodlijdende bestaan bij andere zenders aan te vullen.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen