Sophie Hilbrand maakt zich zorgen om uiterlijk

Hoewel Sophie Hilbrand geen fan is van botox, maakt ze zich als tv-presentatrice soms toch zorgen over haar uiterlijk. Dat vertelt de BNN-presentatrice in VARAgids. Hilbrand ziet veel vrouwen in de tv-wereld aan zichzelf sleutelen om jonger te lijken. “De druk op vrouwen is wel degelijk heel groot. Word ik er straks afgewipt omdat ik groeven in mijn voorhoofd krijg? Dat zijn vragen die me bezighouden“, zegt ze. “Who cares? Nou ja… Regisseurs. Het publiek. Mensen letten er toch op.”

Het kan best moeilijk zijn als je voortdurend op je uiterlijk wordt beoordeeld om je dat niet aan te trekken“, vervolgt ze.

Veel mensen vinden het sympathiek als een bekende vrouw niets aan zichzelf heeft laten doen. “Ik denk dat mooie vrouwen, ijdele vrouwen, bedreigend kunnen zijn voor andere vrouwen. Ik vind het een prettige bijkomstigheid dat mensen het sympathiek vinden als ze horen dat mijn uiterlijk mij koud laat.”

Uiteindelijk vindt Hilbrand dat het belang van schoonheid wegvalt als je je omringt met mensen bij wie je je fijn voelt. “Je zou toch niet willen dat je omgeving jou het idee geeft dat ze je op je uiterlijk beoordelen? Lijkt me een enorme druk.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen