Alweer minder kijkers voor Jeroen Pauw

Foto: Fred de Groot

Jeroen Pauw verloor woensdagavond opnieuw kijkers met zijn nieuwe talkshow Pauw. De derde aflevering bleef steken op 543.000 kijkers en een marktaandeel van 17 procent op NPO 1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Pauw heeft weliswaar wat kijkers afgesnoept van Humberto Tan, maar hij weet lang niet te winnen van RTL Late Night. Dat is ook in de strijd om gasten problematisch, aangezien kijkcijfers voor gasten een belangrijke rol spelen in de keuze voor een talkshow.

Als Pauw zo doorgaat, scoort hij straks evenveel kijkers als Knevel & Van den Brink deze zomer deden. En zij zijn van de buis gehaald door NPO 1. “De NPO wil een substantieel deel van de samenleving bereiken. Dan is 500.000 te mager“, zei tv-baas Frans Klein van de NPO daarover.

Pauw begon maandag met 737.000 kijkers en 21,3 procent aandeel en zakte dinsdag terug tot 606.000 kijkers en 17,7 procent aandeel. Woensdag was er van het oorspronkelijke kijkerspubliek nog 74 procent over.

RTL Late Night, dat vorige week tegenover Knevel & Van den Brink voor het eerst op alle dagen de miljoengrens passeerde, trekt deze week iets minder kijkers. Maandag 938.000 (20,3 procent), dinsdag 927.000 (21,8 procent) en woensdag 864.000 (22,2 procent).

Het lijkt er voorzichtig op dat de nieuwe nummer één show op de late avond die van Humberto Tan op RTL 4 geworden is.

De grote winnaar onder de talkshows is echter De Wereld Draait Door. Daar keken woensdag 1,1 miljoen mensen (25 procent) naar.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen