‘Erland Galjaard doet huilie huilie’

Foto: EenVandaagTv-recensent Jean-Pierre Geelen maakt RTL-baas Erland Galjaard met de grond gelijk in zijn nieuwste column. Dat is dit weekend te lezen in de Volkskrant. Galjaard riep maandagochtend op de voorpagina van het AD dat hij het zat is dat ieder programma van RTL zo wordt gewantrouwd. “Arme Erland Galjaard. De baas van RTL wordt gepest. Gossie. Het houdt niet op. Niet vanzelf. Afgelopen maandag mocht het slachtoffer huilie huilie doen in het AD“, begint Geelen zijn pittige column.

Geelen vindt het hypocriet dat Galjaard uithaalt naar ‘zogenaamde deskundigen’ die de pestshow Project P nog voor de eerste aflevering neersabelden. “Mag niet, van Erland. Tenzij je natuurlijk opgetogen trommelend meewerkt aan de ronkende voorpubliciteit die op tv zo doodgewoon is.

Het publiek gelooft dat RTL over de rug van mensen kijkcijfers wil scoren, omdat Nieuwsuur dat zegt, zei Galjaard in het interview. Geelen: “Ja, zo zijn de kijkers van Nieuwsuur. Blind voor de oneindige goedheid van Galjaard.”

Een ’tranentrekkende jammerklacht’, noemt Geelen het verhaal van Galjaard. “Wat het slachtofferschap van Galjaard zo schrijnend maakt, is de verwrongen werkelijkheid van zijn universum. Het waanidee: dat televisie op aarde is om mensen te helpen.

Het rotsvaste geloof in een goddelijk medicijn, gezonden uit de televisiehemel“, zegt Geelen spottend. “Kwakzalvers.

Eerder al maakten ook de lezers van het AD gehakt van Galjaard. Zij vinden dat Galjaard zich niet kan kleden, dat hij te veel reclame uitzendt en dat hij denkt alle wijsheid in pacht te hebben.

De hele column van Geelen is dit weekend te lezen in de Volkskrant.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen