‘Bar Gezellig krijgt geen tijd om zich te bewijzen’

Foto: Dirk-Jan van DijkActrice Anne-Mieke Ruyten vindt het jammer dat de nieuwe SBS 6-serie Bar Gezellig, waarin zij naast hoofdrolspeler Bastiaan Ragas schittert, zo weinig tijd krijgt om zich te bewijzen. Dat vertelt ze in Avrobode. Er zijn voorlopig maar zes afleveringen gemaakt en dat is erg weinig voor een volledig seizoen. Daar baalt Ruyten van. “Het is inderdaad niet veel om ons te bewijzen. Maar hopelijk genoeg om voldoende kijkers aan ons te binden, zodat er een vervolg komt“, zo vertelt ze. 

De voorzichtigheid heeft mogelijk te maken met recente minder geslaagde remakes als Iedereen Is Gek Op Jack (Everybody Loves Raymond) en Golden Girls (The Golden Girls), die beide te zien waren op RTL 4. “Die series heb ik niet gezien en dus kan ik er ook niet over oordelen.

Ik hoop dat Bar Gezellig op eenzelfde manier gaat werken als SamSam. Dat was gebaseerd op de Britse sitcom Man About The House. Van tevoren was men daar heel sceptisch over, maar na een aantal weken was dat gevoel weg. Mensen vergaten dat het een remake was.

Bovendien is er een hele generatie die Cheers, waarop Bar Gezellig is gebaseerd, helemaal niet kent, aldus Ruyten. “En de situaties die zich in het café afspelen, zoals de liefdeslijn tussen Bastiaan en Sytske, zijn tijdloos en universeel.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen