Alweer flop RTL 5: Jan en Nicolette stellen teleur

Foto: BNNRTL 5 heeft alweer een flop in handen. De eerste aflevering van de Jan Kooijman en Nicolette Kluijver-show Ik Ben Een Ster, Haal Me Hier Uit trok zondag slechts 204.000 kijkers, goed voor 3 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ik Ben Een Ster is de opvolger van de RTL 5-flop The Hit, dat op het dieptepunt rond de 50.000 kijkers zat. Ondanks dat de nieuwe show het beter doet, is de behaalde score nog steeds zéér slecht voor zo’n dure productie.

Hoewel Ik Ben Een Ster de eerste 25 minuten nog moest concurreren met de veel bekeken wedstrijd PEC Zwolle – Ajax op SBS 6, deden andere uitzendingen die ook om acht uur begonnen het beter.

Vooral Nederland 1 (Achtuurjournaal, 1,1 miljoen) en RTL 4 (Ontvoerd, 1,1 miljoen) deden het goed om acht uur, maar ook de films die om acht uur begonnen op RTL 7 (251.000) en Net5 (308.000) scoorden een groter kijkerspubleik.

Ik Ben Een Ster werd zelfs op de hielen gezeten door de zoveelste herhaling van CSI, die vanaf acht uur 160.000 kijkers wist te boeien op herhaalzender RTL 8.

RTL 5 was zondagavond de minst bekeken top tien-zender van het land. De zender is al langer het zorgenkindje van de RTL-groep. Veel programma’s floppen op het tv-kanaal.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen