Politieserie Smeris scoort ver boven verwachting

Foto: Mike van den ToornDe nieuwe politieserie Smeris met het duo Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge scoort ver boven verwachting. Ook de tweede aflevering was maandagavond een hit met 909.000 kijkers en 12,2 procent marktaandeel op Nederland 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Smeris trok vorige week precies evenveel kijkers met de première. “Daar hadden we niet op gerekend. We hadden al blij geweest als we 400, 450 duizend kijkers hadden“, zegt Van Koningsbrugge.

Dat Smeris twee keer zo goed scoort, had Van Koningsbrugge nooit verwacht. “Het is Nederland 3. Daar kijken toch in verhouding minder mensen naar. Dit soort scores werden op 3 meestal gehaald door De Wereld Draait Door of het sport.”

Slechts één iemand in het team had nóg meer kijkers verwacht. “We hadden een soort poule gemaakt met de cast en crewleden. Hij zei: ‘Miljoen!’ Wij allemaal heel hard lachen: ‘Yeah right.’ Maar hij zat er het dichtst bij. Iedereen had er 400.000, ik had nog 680.000 gegokt. Mensen zeiden daarover al: ‘Nee, veel te veel.‘”

Gevraagd naar het geheim van de serie, zegt hij: “Het is een ander soort politieserie. Het is wat duisterder. Het is geen standaard Nederlandse politieserie dat er in de eerste minuut een moord is gepleegd en we in de vijftigste minuut een dader hebben.”

Van Koningsbrugge is trots. “Als wij goede kijkcijfers hebben, weten we dat we een tweede seizoen kunnen maken. We zijn stiekem wel aan het schrijven.”

Smeris trekt nu meer kijkers dan directe concurrent Celblok H op SBS 6. De gevangenisserie was goed voor 869.000 kijkers.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen