RTL-baas Bert Habets niet in paniek van Utopia

Foto: Kastermans Fotografie

Bert Habets, de algemeen directeur van RTL Nederland, raakt niet in paniek van de hoge kijkcijfers van de SBS 6-show Utopia. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Utopia heeft al meerdere malen RTL 4’s Half Acht Nieuws verslagen. Er kijken dagelijks meer dan een miljoen mensen. “Dat scoort boven mijn verwachtingen. Ik dacht eerder aan cijfers tussen de 600.000 en 800.000. Ik raak er niet van in paniek. Het houdt ons scherp. In dat opzicht juich ik het toe“, aldus de televisiebaas. 

De komst van Utopia is dus alles behalve onopgemerkt gebleven bij RTL. “De jonge kijker is ineens massaal geëmigreerd naar Utopia. Het is voor ons aanleiding op onderzoek te gaan hoe we die weer kunnen winnen voor onze jongerenzender RTL 5.

De afgelopen jaren waren recordjaren voor RTL. “Of ik dat volgend jaar weer kan zeggen, weet ik niet. Je hebt natuurlijk het WK Voetbal én de Olympische Spelen.

Daarnaast moet je dus concluderen dat er in de eerste twee weken van het nieuwe jaar met De Wereld Draait Door en Utopia best wat is veranderd“, besluit Habets.

Habets werd donderdag verkozen tot Omroepman van het Jaar 2013.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen