Amerikaanse FOX koopt kijkcijferhit Utopia

Geplaatst op Fri 24 Jan 2014 om 8:19

Utopia gaat naar de Verenigde Staten. Tv-netwerk FOX heeft de kijkcijferhit gisterenavond gekocht. Dat heeft een woordvoerder van John de Mols productiehuis Talpa zojuist laten weten. De Talpa-vestiging in Los Angeles gaat de Amerikaanse Utopia produceren. “Utopia wordt het grootste en meest ambitieuze sociale experiment dat ooit op televisie is uitgezonden. Ik vind het dan ook geweldig dat Talpa Media USA FOX als partner heeft gekozen“, zegt FOX-baas Simon Andreae.

Andreae is erg enthousiast. “Het programma biedt mensen van alle rangen en standen de mogelijkheid om helemaal opnieuw te beginnen en de regels van de beschaving zoals wij die kennen te herschrijven. Dat kan zowel een ultieme fantasie als een boze droom opleveren.

John de Mol ziet na The Voice nu weer een van zijn programma’s internationaal gaan. “FOX is een pionier in het genre dat wij in Europa reality-tv noemen. Dat, samen met de snelheid en het enthousiasme van deze zender, betekent dat FOX de perfecte thuisbasis is voor dit unieke sociale experiment.

De kernvraag in ‘Utopia’ is: Zijn mensen in staat vanuit het niets een ideale samenleving op te bouwen? En wat het nog interessanter maakt om naar te kijken, zowel op TV als online, is de vraag die kijkers zich ongetwijfeld zullen stellen en die luidt: Wat zou ik doen?

De Amerikaanse versie van Utopia zal wekelijks op televisie te zien zijn en, net als in Nederland, 24 uur per dag online.
23 Reacties op “Amerikaanse FOX koopt kijkcijferhit Utopia”


 1. T.E.D.

  Als ze slim zijn doen ze net als CBS met BB 2x per week een uur ipv 1x pw een uur. 2.5u is hier al te weinig om de streams bij te houden… anders loopt FOX straks helemaal verkeerd!

 2. Bart Tervonck

  Toch knap van Ome John…

 3. 39

  Het begint zich terug te verdienen.

  Weer gelukt.
  Netjes van John.
  Kan hij mooi de SKO blijven betalen

 4. Anonymous

  @T.E.D, de zendtijd heeft geen enkele invloed op de achterstand op de streams. Ze zijn met een achterstand van 6 a 7 dagen begonnen en hebben nog steeds dezelfde achterstand. Als die achterstand door de berperkte zendtijd zou komen dan zou die groter moeten zijn geworden. Sowieso gebeurt er relatief weinig in Utopia dus als je wilt kun je de achterstand in dezelfde hoeveelheid zendtijd snel inhalen door kritischer de fragmenten te selecteren. Je kunt makkelijk zonder dat de kijker er last van heeft twee streamdagen in een uitzending doen. Elke dag is bijna hetzelfde.

 5. Jeep

  Dit lag ook wel in de lijn der verwachting…. desalniettemin chapeau voor John!

 6. Jamco

  Met een beetje pech kunnen we dus op FOX NL de Amerikaanse versie met Nederlandse ondertiteling verwachten?

 7. ding ding

  Gefeliciteerd John. Dit was, als ondernemer, zijn bedoeling. Het zal hem aan zijn reedt roesten hoeveel proleten er kijken.

 8. Calvin

  @Jamco Nee, natuurlijk mag dat niet. Fox USA koopt het en niet voor andere landen.

 9. k:Alex

  Dat gaat op de vrijdag een heel het jaar door, of net als Big Brother vooral in de zomermaanden.
  Want hier is het de vooravond, maar daar prime time, dat is nogal een risico.

 10. Anonymous

  Heel fijn dat de knip weer gevuld is. Mogen wij dat nu zonder vertraging kijken?

 11. Ome Frans

  @Ding Ding: Reet met dt? Wie is er nu de proleet.

 12. Anonymous

  Heeft Hakim zeker geregeld die verkoop. Hij is namelijk de Ondernemer van het Jaar. In Utopia dat weer wel ;-)

 13. Anonymous

  Wanneer gaan we eens awards uitdelen voor de meest afgezeikte zender? Lijkt me ook een gat in de markt.

 14. ding ding

  @Ome Frans
  Welkom op het internet.

 15. Jonas

  Mooi dat iedereen op deze site John en Talpa gisteren nog aan het afzeiken waren en ze nu WEER een van de grootste tv deals in de wereld doen. TALPA knap gedaan.

 16. Feestbeesten Post

  Het maakt SBS toch niets uit wat de gewone man van Utopia vind als het maar voor veel geld aan het buitenland kan worden verkocht !

 17. peter1

  Ja dat is zakendoen, daar kunnen heel wat ondernemers iets van leren !

 18. aipotu

  Wat zou dat nou kosten om te kopen?

 19. Tja...

  Mooi, ik kijk dat FOX toch nooit. Eén dagje geprobeerd. Laat ze eerst maar eens gecertificeerde ondertitelaars in dienst nemen i.p.v. het zooitje dat dat werk nu voor FOX verricht.

 20. BN-er

  hopen dat ze hier wel wat meer survivalen. En niet in 5 minuten een stoppenkast een kraan, boormachines etc thuis mogen halen.
  Wat een misstap was dat……..

 21. Kevin (2)

  Zou mooi zijn als er in Amerika een staat zou zijn die het wel mogelijk zou maken om een echte Utopia zonder regels te laten uitgroeien tot iets moois zonder de bewoners een heel handboek aan regels voor te schrijven.

  Dat is me wel tegengevallen aan het Utopia in NL. Zoveel regels, natuurlijk precies dezelfde regels die overal in Nederland geven.

 22. kritische kijker

  Kan ik wel begrijpen. Ook in America hebben ze voldoende domme leeghoofden die met een kratje pils naar deze bagger gaan zitten kijken. Molusconi en Murdoch is er voor om vooral de onderklasse te manipuleren en hen geld uit de zakken te troggelen.

  Wanneer houdt het op dat de Murdochs, Berlusconi ‘s en de Mollusconi’s de wereld opzadelen met inferieure programma’s.

 23. paddy

  Wat is die Billy een mega irritant mens! In het begin vond ik haar wel sympathiek, maar de hele tijd dat geven van knuffels en iedereen een ‘schat’ noemen komt me echt de neus uit!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.