Sonja Barend pleit voor dame op late avond

Foto: VARA

Sonja Barend zou het een goed idee vinden als er een dame opduikt als presentatrice van een van de late night-shows in Nederland. Dat vertelt ze in het AD. Er kunnen best een paar dames bij, stelt ze. “Je hebt nu Pauw & Witteman, Knevel & Van den Brink. Duopresentatie met een goede vrouw naast een goede man kan heel aantrekkelijk zijn. Je krijgt echt een ander gesprek als een politicus tegenover Mariëlle Tweebeeke zit of bij als-ik-het-maar-niet-met-AndriesKnevel-hoef-te-doen.” 

Ook Barend maakte gebruik van haar charmes, stelt ze. “Vraag maar aan Hans Wiegel. Er was een soort wederzijds vechtgevoel in zo’n gesprek. Met humor. Het interview was waarschijnlijk anders gelopen met een man tegenover hem.

Barend is fan van Tweebeeke. “Ik vind dat ze op een prettige manier kritische vragen stelt. Ze kan ook zo mooi hooghartig kijken. Met zo’n opgetild hoofd. Daar ben ik jaloers op.

Er was even sprake van dat Humberto Tan zijn dagelijkse talkshow op RTL 4 samen met Eva Jinek zou gaan presenteren, maar dat zag ze toch niet zitten.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen