Frits Spits verrast met eigen straat

Omroepcoryfee Frits Spits heeft voortaan een eigen straat. Tijdens een televisieopname onthulde de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes gisteravond dat de Audioweg in Hilversum de Frits Spitsstraat gaat heten. Dat heeft de KRO laten weten. De onthulling vond plaats tijdens een surpriseparty ter gelegenheid van het naderende afscheid van Frits Spits als programmamaker die al 18 jaar dagelijks voor de KRO de Radio 2-show Tijd voor Twee presenteert.

Mediadirecteur Taco Rijssemus van de KRO is blij. “Geweldig en terecht dat Frits geëerd wordt met de Frits Spitsstraat. Bijzonder toepasselijk voor een radiomaker die al 40 jaar succesvolle programma’s maakt als de Avondspits, Tijd voor Twee en De Strepen van Spits. Zijn verdienste voor de Nederlandse muziekradio is zeer groot!

Spits verkeerde gisterenavond in de veronderstelling plaats te nemen in een muziekjury maar werd door KRO-presentatrice Anita Witzier de Amsterdamse popzaal de Melkweg ingelokt, waar meer dan 350 mensen hem zaten op te wachten, om hem een onvergetelijk afscheid te bezorgen.

De uitzending van de surpriseparty is op 22 december om 23.00 uur op Nederland 1.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen