FOX kaapt Nederlands elftal weg bij SBS 6

FOX zendt vanaf komend seizoen de oefeninterlands van het Nederlands elftal uit. Ook de KNVB Beker en het jaarlijkse duel om de Johan Cruijff-schaal gaan naar de nieuwe tv-zender. Dat heeft ze vandaag bekendgemaakt. Het voetbalpakket zit nu nog bij het om kijkers knokkende SBS 6, voor wie dit een absolute domper is. Volgens Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur KNVB, is het verplaatsen van Oranje en het bekertoernooi echter ‘een logische stap’.

Decossaux gelooft in FOX. “FOX is een gerenommeerde partner en heeft de voetbalkijker erg veel te bieden. De kwaliteit van de zender is bovendien internationaal bewezen. Absoluut een mooie plek voor deze wedstrijden.”

FOX zal zich bovendien niet alleen focussen op Oranje en de beker, legt hij uit. “Maar brengt ook de duels van Jong Oranje en het vrouwenelftal in beeld. De wedstrijden van Jong Oranje zijn tijdens de afgelopen periode niet allemaal uitgezonden. Een gemis voor de voetballiefhebber.”

Het is voor de KNVB dan ook een prachtig gegeven dat naast Oranje, nu ook Jong Oranje en het vrouwenelftal structureel op televisie te zien zullen zijn.

FOX laat weten een ‘positieve bijdrage’ te willen leveren aan het Nederlandse voetbal. Het Nederlands elftal, de Johan Cruijffschaal en de halve finales en de finale van de KNVB Beker zullen steeds te zien zijn op het gratis kanaal FOX.

Het overige voetbal gaat naar betaalkanaal FOX Sports.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen