‘NOS staakt op kosten van de kijker’

Foto: NOSDe medewerkers van de NOS die woensdag naar Den Haag gaan om te demonstreren tegen de bezuinigingen op de publieke omroep, doen dit op kosten van de belastingbetaler. Dat klaagt De Telegraaf vandaag op haar voorpagina. De NOS-directeur heeft besloten dat de demonstrerende werknemers betaald krijgen, zelfs als zij eigenlijk een vrije dag hebben. “De volledig met belastinggeld gefinancierde NOS legt hiermee de rekening voor de demonstraties bij de kijker zelf“, aldus de krant.

De Telegraaf heeft de hand weten te leggen op een bericht van de directie aan het NOS-personeel. “Om je komst zo veel mogelijk te stimuleren, heeft de directie besloten dat het dagje Den Haag geldt als een werkdag“, valt daarin te lezen.

De NOS staat achter haar keuze. “Dit gaat om de toekomst van de publieke omroep en dus ook om de toekomst van de NOS“, zegt een woordvoerder van de omroep in de krant.

Iedereen in Nederland heeft het recht om te demonstreren. Als politieagenten of leraren demonstreren hoeven ze daar ook geen vrije dag voor op te nemen. Het is niet zo dat wij iets doen wat nooit gebeurt.

Ook de reiskosten van demonstrerende werknemers worden vergoed.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen