FOX vijfde zender van Nederland dankzij voetbal

De jonge televisiezender FOX heeft als verwacht een recordavond achter de rug. Het gratis uitzenden van Eredivisietopper FC Twente – Ajax maakte haar zaterdag de vijfde zender van de avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. FOX, dat vaak niet eens terechtkomt in de dagelijkse zender top vijftien, liet voor één keer gevestigde concurrenten als RTL 5, Nederland 3,  Veronica, Net5 en RTL 8 achter zich. De tv-zender kwam uit op een marktaandeel van precies 4 procent.

FC Twente – Ajax kwam met een mooie 588.000 kijkers (8,1 procent marktaandeel) terecht op de achttiende plaats in de dagelijkse top 25 van meest bekeken programma’s. Alleen RTL 4, Nederland 1 en Nederland 2 wisten op prime time meer kijkers te boeien.

SBS 6 trok op prime time 495.000 kijkers met een Harry Potter-film.

Normaal gesproken zijn de live registraties van Eredivisiewedstrijden te zien op de betaalde tv-zender FOX Sports Eredivisie. Om haar diensten onder de aandacht te brengen, ging FOX voor één keer gratis.

De samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden trokken later op de avond overigens 1,6 miljoen kijkers naar Nederland 1, goed voor de derde plaats in de kijk top 25.

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen