Koefnoen laat TV Kantine-typetjes liggen

Foto: AVROKoefnoen vermijdt persiflages op bekende Nederlanders die al uitgebreid zijn gepersifleerd door De TV Kantine. Dat vertelt Paul Groot dit weekend in De Telegraaf. Dat geldt bijvoorbeeld voor René van der Gijp. “René van der Gijp is door Carlo behoorlijk briljant neergezet. Zeg nooit nooit, maar de kans dat we die nog eens gaan spelen, is klein. Als De TV Kantine het gras al voor je voeten heeft weggemaaid, heeft dat weinig zin. Al was Van der Gijp laatst wel weer in het nieuws.

Daarmee bedoelt hij de omstreden homo-uitspraken die Van der Gijp deed. “Vervolgens ontstaat er zo’n discussie in de media dat er voor nuance geen enkele ruimte meer is, hij kon het zich niet veroorloven om er plots anders over te denken. Al denk ik dat hij dat diep in z’n hart wel doet.

De voetbalanalist stelde dat voetbal geen sport voor homo’s is. “Als je iets niet ziet, wil dat nog niet zeggen dat het er niet is. Ik kan me goed voorstellen dat er in kleedkamers een testosteronsfeer hangt waarin je je als homo niet welkom voelt. Dat moet je niet bagatelliseren.

Koefnoen trapte haar nieuwe seizoen gisteren af met 930.000 kijkers.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen